Monday, February 7, 2011

bakpo tok oyak?

Ni bukey nk challenge YH wat lawok tapi nok share jah sebab tadi juppo cerito ni HRH save daley bb, nok tulih daley blog lamo doh pah x teringak. Kejadian tahun lepah lagi maso HRH kelik KB. Adik HRH baru form 3 maso tu, gak at that age mano la sokmo gi bank atau tahu pasal urusey2 bank nih mugo buleh duit cash jah sokmo. Nok jadi cerito, hubby HRH nok wat tubik duit tapi tok breti maso lalu depey CIMB. Adik HRH pun oyak, "bakpo gi jauh?" Hubby HRH jawab, "sebab nak pegi Maybank. Abg tak bawak ATM card CIMB" Tapi adik HRH ni lurus bendul nyo oyak ginih..

"Oooh. bakpo tok oyak.. Adik ado jah kad CIMB ni. Abg Said buleh la paka dulu.."

11 comments:

padlie said...

Hahaha.. kalau dok, buleh duit free doh tu..

ila ni said...

naif molek hahah
pah abe said tok ambek ko, buke sokmo ado ore nok offer ibu duit :D

Fifie said...

supo mek la masa kecik2 mulo..

the.dreamer said...

hmm, sedaknyo kalu naek keto nge YH, dio offer amik duit paka kad ATM dio. kakakaka

alifah@along said...

hahahhaa...juruhnyo adik....kalu i, undur balik doh....hahhaa

her royal highness said...

padlie : ho. dio ingat 1 kad buleh wat tubik mcm2 akaun kalih.

ila : lepah doh la. haha.

fifie : gitu jugok ko? :D

the dreamer : ni crito HRH la xdop kaitan dgn YH. hehehe. tp toktau la kalo YH nok offer jugok mugo gaji dio ribu2 tow. ;p

alifah@along : takot berigak dgn abah jah. nyo gi check akaun adik tinggal sikit, keno pau ko kakok. haha

Iron Butterfly said...

awwww.. baeknyoooo hati Boboy... wi ko Kak Azah la ATM card tu

adilah said...

mujur x cocok nga kak naley...
ajen dgr jugok cito bdk skoloh ni, cocok kak naley kt mesin atm pah gak lekak...

yellowherbie said...

Mari la ssinih kad CIMB tuhhhh. Mari mari mari ko abe YH. Mugo kad abe YH patoh, buleh la pinje kad adek duluhhh.

her royal highness said...

IB: pakak nok blako nih. ni duk asrama doh tu xtau la kaba2 lesap lamo duit dlm akaun nyo panda2 gi bank.

Adilah: budok2 loni maju doh key. tp parents nok ajar sbutir2 pah disalahgunakan pulok. bukey buleh cayo sgt. huhu.

YH: kad CIMB patoh ado maybank, rhb, bsn, hsbc...... eh byk teh kad abe.

beckpanda said...

Jadinyo. Offer kad beng dio. Biso biso. Offer ko kak dio xpo, jange offer ko oghe laen sudoh.
Bhaha.
Nakal molek la adik pong ehh.