Tuesday, April 14, 2009

bbelit lidoh

Assalamualaikum pokcik mokcik adik kakok abe-abe....

Aloh lamo sunggoh ambo tidok meng-ap-det blog ni. Ambo mitok maaf banyok-banyok lah ko semo-semo hok mari blog ni tapi pergi dengan keciwa. Meme tokde sunggoh nah nok nnulih. Idea, topic, blana kokna jah. Tapi tokde.

Anyways, here I am, writing once again. Nok cerito kesoh ambo di utara Malaysia tempoh hari. Ambo nga saing-saing ambo bowok keto ko Kangar, Perlis. Keto wira saing ambo, buke gi nga kkuro ambo. Kkuro ambo masuk wad lepah behe pitu keto oghe. Derah kakloh dio behe pitu keto tu, ccabut pengga pitu dio gih.

Ambo gi Kangar, melawat skoloh lamo ambo, ado program senior pakat kelik rama-rama lah. Tido di hotel, so makan minum sediri lah. Hari Sabtu, abih program di skoloh, ambo nga saing-saing ambo pong gi la di satu restoran Thai. Singgoh makan on the way balik hotel. Tengok menu dio, huui, menyelerakan jugok. Waitress dio budok remaja, a young lady umor 20 gitu lah...

Waitress : Minum bang?
Saing 1 : Teh o' beng
Ambo : Saya bali panas.
Saing 2 : Dua lah. Saya pon sama.
Waitress : OK. Makan?
Ambo : Emmm, nasi goreng Thai lah.
Waitress : OK. Lagi?
Saing 1 : Nasi goreng sotong.
Ambo : Eh, nasi goreng saya tu, mintak telur dade saaaa.....

Ooooooooopssss!!!!!! Saing-saing ambo bulat mato-mato kelih ko ambo. Pah gak pakat nok ssembur air liur blako, nok ssuko. Waitress tu, huh, just imagine lah, tersipu-sipu tunduk-tunduk gih dio. Malu tu gaaaaaaak ambo!!!! Why la nok sebut telur dadar jjadi telur dade. Supo jatey gatal hok sengajo nok sexual harassment pulok.

Harap-harap sunggoh laaa waitress tu ingat ambo betul-betul bbelit lidoh. Sunggoh eh!

p.s ambo nnulih di paris ni, smeta lagi nok kelik fly KL doh. Last time dok ssini, jjadi kisoh stoking ssoyok tuh. hehehee, kali ni ambo ready betul-betul! mari lah, nok suruh buko kasut, stoking cap playboy ni okayyyyy...

7 comments:

Iron Butterfly said...

ahaahhah rrano tu Wyn bbelit lidoh.. telur dade. ngahahaha.. tercakap luai ko gapo namo tuh?

ho wak kelik gewe french sore ko kak mung nih.

LN said...

cekek luai dekpong gak.
anyway, bbelit lidoh terbaikk!
hahaha

Nick Name said...

buke keto wira la....keto waja...

pah sudoh waitress tu tok mari...dio hata mok dio....
pahtu mari plok 2 oghe jate...deba takut keno katok...

anyway, moin tak dok dale gamba...

errol said...

hg skolah ape kat ctu?..MRSM?..umur hang sama ngan aku pasti bukan bdk batch aku.

YellowHerbie said...

IB - ambo banyok travel sangat etek, gi paris kecek french, gi rome kecek italian, gi perlis abih pening doh pah nok kecek luai ttubek "dade" lerrr.

LN - hahaha, wrong time and wrong place jadi best time nok bbelit lidoh dehh.

nick name - sory boh, ambo compiuh abih doh, mugo ari tu eksiden nga keto wira. Tapi waja mung lagi hebat lahh. tekey 130 pong tok ssero apo.

errol - skolah mrsm beseri. aku tak paham maksud hang. nape umur aku sama umur hang, pasti bukan batch hang? awat? camna?

:: hAsmAt :: said...

hakhakhak...nok suko nyah baco...

teringt kisah samy velu la pulok....hahaha....

errol said...

oh hahaha..maksud aku..umur aku sama ngan hg tp aku xkenal hg so mesti la bukan satu skolah ngan aku..aku sians syed putra kt kangaq tu..lagipon bdk2 batch aku xde yg jd pilot..aku sorg je yg otw..skunk kt flying skool.